Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion |

30 miljoner kronor in i Mildefs orderbok

Den svenska försvarsinriktade elektroniktillverkaren Mildef rapporterar att man har har fått uppdraget att leverera hårdvara, som varit under utveckling, till en icke namngiven, europeisk Nato-nation.

Det 20-åriga ramavtalet med försvarsmakten i Nato-landet handlar om att modernisera och digitalisera landets försvar. 

Milfef skriver att man samtidigt fått ett fördjupat förtroende att leverera taktisk IT till nya strategiska projekt inom både mark- och luftförsvar i landet. 

"Efter intensifierade samarbeten och förstudier med den aktuella nationens försvarsmaterielmyndighet inleds nu hårdvarubeställningarna. Detta avrop är ett exempel på hur försvarsmakterna först beställer plattformar och fordon för att därefter designa in och beställa IT-kraft som gör verklig skillnad. Dessa leveranser blir värdefulla referenssystem för utökade och kommande beställningar från den aktuella myndigheten. Bland Nato-länderna erbjuder detta därtill en ledande systemdesign som kan replikeras bland andra nationer som efterfrågar banbrytande digitalisering," säger Daniel Ljunggren, vd för Mildet, i ett pressmeddelandet. 

Beställningen är ett avrop på aktuellt ramavtal och en effekt av att nationen accelererar uppbyggnaden av sina försvarsförmågor. Ordern är värd 30 miljoner kronor och leveranser beräknas ske under 2024.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons