Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Intel Corporation
Elektronikproduktion |

Intel drar i handbromsen i Vietnam

Vietnams förhoppning att stärka sin position i halvedarindustrin har - åtminstone för tillfället - gått i stöpet. Den amerikanska chipjätten Intel har nämligen pausat en expansionsplan i landet.

Det är inte enbart Vietnam som hade flyttat fram sina positioner i industrin via expansionsplanen - för Intel själva hade den inneburit en dryg fördubbling av sin närvaro i landet. 

Beskedet kommer efter att Joe Biden i september gick ut med planer som skulle vässa Vietnams inhemska industri. Landet har strategiskt valt att positionera sig som ett alternativ till Kina och Taiwan under rådande politiska och handelsmässiga spänningar. 

Reuters skriver att Intel inte har gått ut med en förklaring till varför bolaget har lagt investeringarna åt sidan, men enligt en källa till nyhetsbyrån ska Intel ha uttryckt en oro över infrastrukturella frågor och byråkrati. 

Intel har avböjt att kommentera, men skriver till Reuters att "Vietnam kommer att fortsätta att vara en kritisk del av vår globala tillverkningsverksamhet när efterfrågan på halvledare växer."

Vietnam är hem för en av bolagets största anläggningar för montering, förpackning och test. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1