Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Förbättrat resultat för Smoltek

Det svenska nanoteknikbolaget Smoltek redovisar ökad nettoomsättning och förbättrat resultat för tredje kvartalet. "Börjar se frukterna av vårt hårda arbete," säger vd, Håkan Persson.

Nettoomsättningen för tredje kvartalet uppgick till 1,2 miljoner kronor (1). Det framgår av bolagets senaste delårsrapport. 

Periodens resultat landade på -10,4 miljoner kronor, en förbättring jämfört med samma period i fjol (-12,1). 

"Under perioden har vi på allvar visat att vi rör oss alltmer från ren labbutveckling till att även sätta upp industriella tillverkningsprocesser för vår teknik, inom båda våra affärsområden. Dessa processer är viktiga för oss då vi kan bedriva mer datadriven utveckling och på så vis accelerera takten på väg mot kommersiella produkter som baseras på vår nanoteknik," säger vd, Håkan Persson i rapporten. 

Bolaget rapporterar en tydlig ökning i nettoomsättningen för den gångna niomånadersperioden, från 1 miljon kronor i fjol till 4,2 miljoner kronor. Periodens resultat försämrades dock från -32,3 miljoner kronor till -38,5 miljoner kronor. 

"Slutligen vill jag understryka att vi är inne i en oerhört spännande fas där vi börjar se frukterna av vårt hårda arbete med att ta vår teknik till marknaden inom två globala produktområden [halvledare och vätgas, red. anm.] som båda har enorm potential," säger Persson. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2