Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rise
Teknik |

Ny testmiljö för självkörande gruvfordon

I går invigde AstaZero, i samarbete med Volvo Autonomous Solutions, Generic Site som inkluderar en testmiljö för gruvor inklusive lastning, laddning, energihantering, testkontroll och optimering.

Den nya testmiljön för autonoma gruvfordon innebär att Rise utökar Astazeros utbud och testmöjligheter. Expansionen lyfts enligt ett pressmeddelande som "ett viktigt steg som möjliggör fullskalig testning av automatiserade gruvfordon och deras digitala kringsystem". 

”Generic Site är ett exempel på hur Rise och Astazero kan hjälpa industrin ta avgörande steg mot det automatiserade, säkra och hållbara transportsystemet. Att kunna genomföra provning, verifiering och validering av kompletta uppdrag kommer vara avgörande för automatiserade transporter i slutna områden," säger Peter Janevik, vd för Astazero, i pressmeddelandet. 

Testanläggningen representerar ett initialt åtagande på cirka 40 miljoner kronor. 

"Det visar vårt konkreta löfte att förändra transporten av varor i gruvor och stenbrott samtidigt som vi höjer säkerhetsnivån för alla inblandade. Resultaten av arbetet som utförs vid den nya testanläggningen kommer att möjliggöra för oss att utveckla och stärka våra relationer med branschpartners och driva våra kunders framtida framgångar inom automation," säger Nils Jaeger, vd på Volvo Autonomous Solutions, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons