Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© JLT Mobile Computers
Elektronikproduktion |

JLT Computers köper loss huvudkontoret

Den svenska tillverkaren av stryktåliga datorer har tidigare hyrt sina lokaler i Växjö. Nu köper man samtliga aktier i fastighetsbolaget Fjällrenen Fastighets AB, från Jan Olofsson, huvudägare i JLT.

Uppdaterad; 2023-11-14 10:43

Syftet med förvärvet är att möjliggöra för JLT att självständigt utveckla fastigheten utifrån verksamhetens specifika behov. Det står i ett pressmeddelande. 

JLT hyr i dag fastigheten och bedriver där del av sin verksamhet i enlighet med ett hyresavtal som löper till 2026.

På fastigheten finns en byggnad med en yta om cirka 725 kvadratmeter, fördelad på kontorsplatser, personalutrymmen, konferensrum samt produktionsyta. Där finns även JLT:s testcenter.

Köpeskillingen motsvarar justerat eget kapital där fastigheten värderas till 7,2 miljoner kronor, reducerat med latent skatteskuld relativt fastighetens skattemässiga restvärde. Vederlaget bestod av kontanta medel.

Förvärvet sker via ett av Jan Olofssons helägda bolag. 

Vad har ni för planer för fastigheten, nu när den vilar i era egna händer?

"Fastigheten på Isbjörnsvägen 3 är redan idag väl anpassad för JLT:s verksamhet, till exempel genom vårt Test Center som möjliggör för våra ingenjörer att testa och utvärdera nya komponenter och designlösningar under utvecklingsfasen av nya produkter. JLT är ett tillväxtbolag, och genom att vi nu äger fastigheten kommer vi kunna utveckla den för att matcha framtida behov i form av antal arbetsplatser, mötesrum, personalutrymmen och andra speciell behov såsom test- och labbutrymmen," skriver vd, Per Holmberg till Evertia i en kommenter per mejl. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons