Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo
Elektronikproduktion |

Volvo nyper del av Volta Trucks-kund

Volvokoncernen har valts ut som vinnande budgivare i en auktion för verksamheten för tillgångar i affärsenheten Proterra Powered.

Volta Trucks ansökte om konkurs för drygt en månad sedan. Detta efter att kunden Proterra befunnit sig i rekonstruktion och inte kunde fullfölja sina batterileveranser till lastbilstillverkaren. 

Proterra Inc. och Proterra Operating Company Inc. befinner sig i en frivillig konkursprocess enligt Chapter 11 i USA. Och enligt ett pressmeddelande framgår det att Volvokoncernen har valts ut som vinnande budgivare i en auktion för verksamheten för tillgångar i affärsenheten Proterra Powered. 

Transaktionen är villkorad av konkursdomstolens i USAs godkännande. Dessutom kommer slutförandet av transaktionen, som förväntas ske i början av 2024, att vara föremål för konkurrensgodkännande och vissa andra villkor.

Bland de tillgångar som förvärvas finns ett utvecklingscenter för batterimoduler och kompletta batterier i Kalifornien och en monteringsfabrik i South Carolina. Med detta förvärv kommer Volvokoncernen att komplettera nuvarande, och påskynda framtagandet av Volvos framtida, batterielektriska erbjudande.

Köpeskillingen är på 2,3 miljarder kronor.  Transaktionen uppges inte ha någon väsentlig påverkan på Volvokoncernens finansiella resultat.

Nytt hopp för Volta Trucks?

Ledningen till Volta Trucks, en tillverkare av elektriska lastbilar, rapporterades i slutet av oktober vara i febril jakt efter nya ägare.Enligt en källa med insyn i ellastbilbolaget är ledningen i full fart med att hitta en köpare som kan tänka sig ta över verksamheten. 

"Vi var 30 dagar ifrån produktion när konkursbeskedet om," berättar källan för nyhetsbyrån Reuters.

Volta Trucks hade fram till dess samlat in 460 miljoner euro från investerare och hade vid det laget en orderbok på över 5 000 fordon. Lyckas bolaget hitta en lämplig köpare kan ordrarna bli verklighet. 
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons