Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab får grönt ljus för indisk vapenfabrik

Saab får grönt ljus för fullt ägande av fabrik i Indien. Försvarskoncernen har godkänts av myndigheter på en 100-procentig utländsk direktinvestering för att tillverka granatgeväret Carl-Gustaf.

Försvarskoncernen menar att detta är en milstolpe i Saabs arbete mot att anlägga en ny anläggning i Indien för tillverkning av den senaste generationen av granatgeväret Carl-Gustaf. Vapnet uppges ha använts av den indiska armén sedan 1976.

"Det är en stor ära att som globalt försvarsföretag bli godkänt för 100-procentig utländsk direktinvestering i Indien. Det är ytterligare ett bevis på att vi håller vårt åtagande kopplat till Make in India och på vårt utmärkta samarbete med den indiska försvarsmakten," säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, i ett pressmeddelande. 

Saab skriver att man kommer att samarbeta med indiska underleverantörer och de system som tillverkas vid anläggningen kommer att möta alla krav som ställs inom Make India, ett initiativ från indiska myndigheter med syfte att uppmuntra utländska investerare att förlägga utvecklings- och tillverkningsverksamhet till Indien.

Det var i slutet på september i fjol som Saab gick ut med att man kommer etablera en fabrik i landet. 

"Det är ett naturligt steg att sätta upp en produktionsanläggning för Carl-Gustaf M4 i Indien med tanke på den långa och nära samverkan vi har med den indiska armén som en av de främsta användarna av systemet," säger Görgen Johansson i ett separat pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons