Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rise
Teknik |

Strategiskt samarbete mellan Rise och Volvo

Ris och Volvokoncernen har undertecknat ett förnyat samförståndsavtal med syftet att stärka forskning och utveckling genom strategiska och operativa samarbeten.

I och med detta avtal uppges Rise och Volvokoncernen vara överens om ett strukturerat samarbete där man utifrån sina egna förutsättningar och verktyg jobbar mot gemensamma mål. 

Exempel på fokusområden är trafiksäkerhet, autonoma fordon, energieffektivisering, hållbara framdrivningssystem, nya hållbara material och cirkularitet, står det i ett pressmeddelande. 

"På Rise driver vi industrinära tillämpad forskning och vi har sedan många år ett nära samarbete med Volvokoncernen för att stärka Volvos konkurrenskraft i en sektor som är inne i en stor förändring. Innovationsprocesser kräver ett långsiktigt perspektiv samtidigt som vi vill se konkreta resultat snabbt. Tillsammans kan vi accelerera omställningen ytterligare och nu har vi lagt en än fastare grund för ett framgångsrikt samarbete," säger Malin Frenning, vd på Rise, i pressmeddelandet. 

"Vi är glada över att fortsätta vårt samarbete med RISE genom att teckna en avsiktsförklaring för fortsatt strategisk samverkan kring forskning och innovation," säger Johan Lundén, Senior Vice President Project & Product Strategy Office på Volvo Group, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons