Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Frontgade Gaisler / Imsys
Elektronikproduktion |

Kan Imsys och Frontgrade Gaislers teknik mötas?

Frontgrade Gaisler och Imsys har slutit ett samarbetsavtal med fokus på hur acceleratorteknik från Imsys kan anpassas och integreras i Gaislers rymdmikroprocessorer.

Projektet har enligt ett pressmeddelande möjlighet att göra betydande framsteg inom rymdteknik inom två nyckelområden. Dels att förbättra AI i rymdapplikationer, men också att använda acceleratorteknik för att optimera systemdesign.

"Att få samarbeta tillsammans med Frontgrade Gaislers expertkompetens är en win-win som kommer att hjälpa Imsys AB att tillhandahålla bättre lösningar och öppna upp nya marknadsmöjligheter inom rymdprodukter, 'rugged applications', militära applikationer och AI. Detta är Imsys första kund för vår nya accelerator och av stor strategisk och kommersiell betydelse för oss. Samarbetet kommer att fokusera på att verifiera Imsys design samt dess 'on silicon'-konstruktion," säger Jonas Wærn, vd för Imsys, i pressmeddelandet. 

Möjligheten att integrera Imsys-acceleratorn i Frontgrade Gaislers mikroprocessorer ligger i linje med  bolagets engagemang för att utveckla rymdtekniken. Det säger Sandi Habinc, General Manager på Frontgrade Gaisler. 

"Att integrera AI-beräkningselement i rymdavioniksystem är ett viktigt fokus för våra framtida produkterbjudanden," fortsätter Habinc i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons