Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SSC
Elektronikproduktion |

Statliga rymdbolaget öppnar kontor i Kiruna

Det statliga rymdbolaget SSC, som driver rymdbasen Esrange, slår upp portarna till ett nytt kontor med 70 arbetsplatser mitt i nya Kiruna.

Att kontoret förlagts i nya Kiruna är inte någon slump, skriver SCC i ett pressmeddelande. Målet är, menar man, att fortsätta vara en "långsiktig och viktig kraft" i det regionala näringslivet samt att stärka SSC:s lokala närvaro där rymdbranschen är en av basnäringarna.

Rymdbasen Esrange har funnits sedan 1966 men verksamheten har i alla år varit fokuserad till basen som är placerad 45 kilometer utanför Kiruna. På basen finns infrastruktur för satellitkommunikation samt förmåga att skjuta upp så väl forskningsexperiment som satelliter. Men det nya Kirunakontoret kan utvecklingen fortsätta.

"Genom att flytta delar av verksamheten från Esrange till det nya kontoret ger vi plats för ny verksamhet och fortsatt utveckling av basen, inte minst för de kommande satellituppskjutningarna. Bland annat flyttar vi vår dygnet runt-bemannade kontrollcentral för hantering av satellitdata till de nya lokalerna," säger Lennart Poromaa, platschef på Esrange, i pressmeddelandet och fortsätter:

"Vi arbetar intensivt med att bredda våra tjänster och verksamheten på rymdbasen Esrange är i kraftig tillväxt. Det nyöppnade kontoret i Kiruna blir ett komplement till Esrange som ger nya möjligheter att fortsätta utvecklas både regionalt, nationellt och globalt."

 

Kontoret kommer, som nämnt, ha 70 arbetsplatser. 

"Som en attraktiv arbetsgivare med ambitiösa framtidsmål är det viktigt att ligga i framkant med bland annat innovativa, moderna och flexibla arbetssätt. Etableringen i Kiruna möjliggör även nya affärsmöjligheter genom ökad samverkan med det övriga näringslivet i regionen, samt tätare samarbete mellan våra olika bolagsdivisioner och andra regionala intressenter," säger Charlotta Sund, vd för SSC, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons