Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Elektronikproduktion |

Epishine växer - flyttar in i ny fabrik

Den svenska solcellstillverkaren Epishine vittnar om större och bredare marknadsintresse för sina produkter. Under gårdagen meddelade bolaget att man har lanserat en ny fabrik med stor kapacitet.

Expanderingen innebär att den egna rulle-till-rulle-tillverkningen når större volymer och uppgår till 100-tals miljoner moduler per år. Det står i ett pressmeddelande. 

Bolaget är verksamt inom tryckt elektronik i form av strömförsörjande solceller tillverkade i återvinningsbar plast.

Anders Kottenauer, vd på Epishone skriver att bolagets driv syns tydligt i milstolpar som utannonserades under söndagen. 

"Expansionen visar att vi är redo att möta efterfrågan från våra kunder och en bredare kundgrupp," fortsätter Kottenauer i pressmeddelandet. 

Printing-processen beskrivs av personalen som unik. 

"Det vi har utvecklat är en process för solceller för inomhusbruk med jämförelsevis låg temperatur och effektiv användning av material, där exemelvis ett gram halvledarmaterial räcker gott nog för att tillverka flera kvadratmeter solceller," säger Jonas Bergqvist, teknikchef på Epishine, i pressmeddelandet. 

Om Epishine skulle behöva utöka sin verksamhet ytterligare är fabriken geografiskt lämpligt belägen för det. 

"Vi står på gränsen till en otroligt transformation. Fabriken innebär inte enbart en expansion, utan även ett paradigmskifte inom skalbar solcellstillverkning," tillägger Kottenauer i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons