Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GN Hearing
Elektronikproduktion |

Hundratals jobb ryker hos GN Store Nord

Det danska teknikbolaget GN Store Nord behöver se över sina kostnader. En effekt av detta är att huvudkontoret i Ballerup säljs och att flera hundra jobb ryker. "Det här är något som alltid är svårt."

GN Store Nord - som tidigare köpte gamingjätten Steelseries - behöver spara pengar - rätt stora summor, ska tilläggas. Enligt en artikel hos den danska finanstidningen Börsen handlar det om 600 miljoner danska kronor. 

"Vi har i dag tillkännagett ett antal kostnadsåtgärder som berör hela organisationen," säger vd, Peter Karlstromer till tidningen.

Han uppger att en effekt av detta är att 300 anställda behöver lämnar bolaget, som har en global personalstyrka på 7 000 personer. 

"Det här är något som alltid är svårt, men sett till vår totala personalstyrka på 7 000 anställda är det en relativt blygsam effekt," fortsätter Karlstromer. 

Kontoret i Ballerup går loss för 500 miljoner danska kronor och säljs till Nordania Leasning. Avtalet som tecknats är ett så kallat lease back-avtal och har en option för återköp efter upp emot 15 år. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons