Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norbit
Elektronikproduktion |

Norbits tredje kvartal ”bäst i bolagets historia”

Den norska industrikoncernen noteras för ett rekord under tredje kvartalet i år. Intäkterna ökade med 22 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Per Jørgen Weisethaunet, Norbits vd, är allt annat än missnöjd med det gångna kvartalet. Intäkterna ökade, rörelseresultatet, likaså, och samtliga affärssegmentet presterade väl.

"Det här har varit det bästa tredje kvartalet i vår historia. Vi är stolta över att fortsätta leverera solida resultat, med stöd av en stark efterfrågan på våra tekniska lösningar inom alla tre affärssegment,”säger han i bolagets senaste delårsrapport.

Kvartalsintäkterna uppgick till 328,6 miljoner norska kronor, en ökning med 21 procent. Rörelseresultatet landade på 68,2 miljoner kronor, med en motsvarande EBITDA-marginal på 21 procent.

Segmentet Oceans rapporterade intäkter på 134,1 miljoner norska kronor, en ökning med 29 procent från tredje kvartalet 2022, och en EBITDA-marginal på 30 procent.

Connectivity-segmentets intäkter uppgick till 115,8 miljoner norska kronor, en ökning med 44 procent och en EBITDA-marginal på 30 procent.

Segmentet Product Innovation & Realizations intäkter landade på 85,5 miljoner norska kronor och en EBITDA-marginal på nio procent.

Norbit står fast vid sin prognos för helåret: intäkter på 1,5 miljarder norska kronor och en EBITDA-marginal på över 25 procent. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons