Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dr911 dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Leab Göteborg under ”kontrollerad avveckling”

Evertiq mottog för en tid sen uppgifter om att kontraktstillverkaren Lövånger Elektroniks fabrik i Göteborg satt stopp för produktionen. Enligt årsredovisningen för räkenskapsåret 2022 har man inlett en så kallad kontrollerad avveckling av verksamheten.

Av informationen i årsredovisningen att döma har Leab Göteborg troligtvis haft en kund som har stått för en stor del av intäkterna, men som nu har valt att gå skilda vägar med kontraktstillverkaren.

”Bolaget står liksom andra företag inför utmaningen med en hög inflation och en vikande konjunktur. Vår största kund har valt att avsluta vårt kontrakt vilket innebär att vi kommer att leverera produkter fram till sommaren för att sedan påbörja en kontrollerad avveckling av verksamheten,” heter det i dokumentet.

När Evertiq kontaktade Leab Groups vd Ivan Vincent under mitten av september med frågorna ”Vad är det som har hänt?” ”Har ni stängt ner verksamheten?” ”Om så, hur kommer det sig?” Fick vi det korta svaret att ”ja det stämmer att vi f.n. har valt att inte erbjuda tjänster från fabriken i Gtb.”

Enligt uppgifter på Allabolag hade fabriken 14 anställda vid senaste uppdateringen, hur många som har påverkats av avveckling av verksamheten är fortfarande oklart.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons