Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay
Elektronikproduktion |

USA satsar miljarder på batteritillverkning

Den amerikanska batteriindustrin står på tur igen att få regeringsstöd. Enligt energidepartementet i landet satsas det miljarder på att stärka den inhemska batteriproduktionen.

Beloppet landar på 3,5 miljarder dollar och kommer två år efter att en ny infrastrukturssatsning klubbats igenom, skriver energidepartementet i ett pressmeddelande. 

USA vill utöka den amerikanska produktionen av avancerade batterier samt tillgången till nödvändiga material. Finansieringen ska räcka till nya anläggningar för mineraler, prekursorer, komponenter, celler, med mera, och som sedan ska försörja den inhemska industrin för elektriska bilar. Och fler jobb ska det bli, också. 

Satsningen är den andra fasen i en större runda som omfattar investeringar på sex miljarder dollar. I den här omgången ligger fokus på att skapa bra arbetsförhållande, löner och förmåner till arbetstagare inom batteriindustrin. Regeringen tittar här även närmare på framtida batterikemier. 

"USA behöver positionera sig centralt inom området för att möta efterfrågan, bli starkare konkurrensmässigt och att vi både skapar och behåller välbetalda jobb. Bidens investeringar bidrar till det uppsving som den amerikanska försörjningskedjan behöver," säger USA:s energiminister, Jennifer M. Granholm, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons