Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB inviger "största investeringen på 10 år"

Industrikoncernen ABB har invigt en universalbyggnad i Schweiz - som motsvarar en investering på 45 miljoner schweiziska franc, eller över en halv miljard kronor.

ABB skriver att byggnaden i Untersiggenthal, Schweiz är bolagets investeringsmässigt största investering i Schweiz på över ett decennium. Det står i ett pressmeddelande. 

ABB tillverkar här lösningar för rörelseteknik inom områdena industriella processer, infrastruktur och järnväg, liksom tillämpningar inom produktion av förnybar energi. 

”Den nya byggnaden är inte bara en symbol för vår koppling till Baden-regionen, utan utgör också ett viktigt steg i att stärka vårt globala kompetenscentrum för elektronisk kraftutrustning. Denna nyckelteknologi kommer att hjälpa oss att stärka energieffektiviteten och hållbarheten på framtidsfokuserade marknader som mobilitet, industri och förnybara energikällor. Vi är stolta över att affärsområdet Motion ger ett meningsfullt bidrag i dessa satsningar”, säger Adrian Rothen-bühler, chef för ABB Switzerlands affärsområde Motion, i pressmeddelandet. 

Efter en byggperiod på två år flyttar nu cirka 500 medarbetare inom forskning och utveckling, försäljning och service samt projekthantering och teknik in i byggnaden. 

Enligt ABB är investeringen "ett svar på det ökande behovet av flexibla kontorsutrymmen och en önskan att främja social interaktion".

”Investeringen hjälper oss att stärka ABB:s närvaro i Schweiz och investera i framtidens snabbväxande teknologier. Den nya universalbyggnaden är ett viktigt steg i att positionera oss som en attraktiv arbetsgivare som attraherar de bästa talangerna och den mest erfarna arbetskraften i en tid som präglas av kompetensbrist," säger Nora Teuwsen, Country Holding Officer, ABB Switzerland, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2