Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alltronic
Elektronikproduktion |

Alltronic förvärvas av Pamica

Halmstadsbaserade Pamica Group förvärvar den Alingsåsbaserade kontraktstillverkaren Alltronic, som konstruerar och producerar kundanpassad elektronik, framför allt kretskort.

Alingsåsbolaget har 27 anställda och förväntas under 2023 omsätta cirka 65 miljoner kronor, med god lönsamhet, bedömer Pamica i pressmeddelandet. 

Peter Ericsson, vd och delägare i Alltronic, berättar i ett pressmeddelande att man med Pamica får en stark partner när Alltronic nu ska skala upp verksamheten. Det pratas om att fördjupa sina befintliga samarbeten och att expandera in på nya områden och geografiska marknader.

”Med Pamicas industriella kompetens och resurser, tillsammans med våra fantastiska medarbetare, ser jag med entusiasm fram emot att tillsammans med våra kunder bygga vidare på vår redan stabila grund på en föränderlig och växande marknad," fortsätter Ericsson. 

Alltronic verkar inom tre affärsområden; Produktion av kretskort i prototyp- och serieproduktion, Sourcing av komponenter, utveckling, konstruktion, inklusive förstudier och projektledning. Varje affärsområde uppges stå för sig självt och de skapar tillsammans, menar man, "stora skalfördelar och ökad lönsamhet för kunder".

Kunderna utgörs av aktörer inom fordonsbranschen, industrin, fastighetsbranschen, den marina industrin och sjukvården.

”Elektronikbranschen står inför stark tillväxt i takt med att samhället alltmer mer digitaliseras, drivet av IOT, AI och 5G. Alltronic har sedan verksamheten grundades 1983 byggt ett starkt varumärke och förtroendefulla kundrelationer. Vi är mycket glada att vd Peter Ericsson tillsammans med övriga delägare valt att ingå ett partnerskap med Pamica,” säger Jan-Olof Svensson, vd på Pamica Group, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2