Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Foab Productions
Elektronikproduktion |

Consilium Safety Group får ny ägare

Nordic Capital har tecknat ett avtal om att sälja Consilium Safety Group - som innefattar CSS Production, tidigare Foab Production - till riskkapitalbolaget Antin Infrastructure Partners.

Av ett pressmeddelande att döma har Consilium Safety Group fullföljt sitt uppdrag tillsammans med riskkapitalbolaget Nordic Capital. Där står det att Consilium Safety Group nu är i en "stark position att ta nästa steg in i sin globala expansionsresa, med fokus på innovativ produktutveckling."

"I samarbete med Consilium Safety Groups ledning har Nordic Capital fokuserat på företagets huvudstrategi och att utveckla kundnära produkterbjudanden inom SafetyTech. Stora investeringar i forskning och utveckling för att driva innovation, breddning av produkt- och eftermarknadserbjudanden, samt kommersiella initiativ för att öka digitaliseringen och förbättra verksamheten, har resulterat i en mer integrerad och effektiv organisation," står det. 

Consilium Safety Productions expertis ligger inom intelligent detektering av brand, gas och flamma för marin-, energi-, transport- och byggsektorn. Bolaget uppges på tre år ha ökat sina intäkter från 1,4 miljarder kronor till 2,5 miljarder kronor, där vinsten har nästan trefaldigats. 

"Nordic Capitals operationella fokus, djupa sektorexpertis och erfarenhet från internationell expansion, har varit avgörande för Consilium Safety Groups tillväxtresa. Tillsammans har vi uppnått de resultat som vi ville nå snabbare än vi förväntade oss. Vi tackar dem för stödet och vägledningen när vi nu är redo att ta nästa steg. Vi ser fram emot att få samarbeta med Antin i nästa fas där vi kommer att fortsätta att leverera affärskritisk säkerhet till våra kunder. Med Antins stöd ser vi fram emot att investera ytterligare i utbyggnaden av vårt erbjudande, kapacitet och närvaro," säger Philip Isell Lind af Hageby, vd på Consilium Safety Group, i pressmeddelandet. 

Parterna skriver att man har kommit överens om att villkoren för transaktionen inte ska offentliggöras. 

Köpte kontraktstillverkare i Göteborg

Kontraktstillverkaren Foab Productions på Hisingen i Göteborg blev i maj 2021 en del av Consilium Safety Group.
Foab skrev då i en uppdatering att förvärvet kommer att stärka båda parterna när det kommer till utveckling och kunskapsutbyte. Det talades även om tillgång till nya muskler i och med att bolaget får tillgång till en produktionsverksamhet i närområdet.

Evertiq kontaktade Malin Cardemar, Chief Marketing and Communications Officer på Consilium Safety Group med frågan om och hur förvärvet påverkar kontraktstillverkningen CSS Productions. Malin berättar för Evertiq att arbetet löper på som vanligt i verksamheten, men att man nu får in en ny ägare som kan ta över arbetet ur ett längre perspektiv. Bolagets ambition, med produktionen inräknad, är att fortsätta utvecklas och växa, säger hon, men att det i dagsläget är för tidigt att ge något konkret i vilken omfattning det kommer ske. 

Transaktionen förväntas slutföras under första halvåret 2024 och är föremål för sedvanliga villkor, inklusive relevanta myndighetsgodkännanden.

(Ingångsbilden är en tidigare bild från Foabs produktion.)


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons