Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kyocera Fineceramics Europe GmbH
Komponenter |

Europa växer inom keramiska komponenter

Ett av japanska Kyoceras dotterbolag investerar nära på en halv miljard kronor på utökad produktionskapacitet för avancerade keramiska komponenter i Mannheim och Selb, Tyskland.

Det är Kyocera Fineceramics Europe GmbH som lättar på plånbokslädret. Enligt ett pressmeddelande från bolaget investerar man 34 miljoner euro, eller 387 miljoner kronor vid sina två anläggningar i tyska Mannheim och Selb. 

Pengarna ska dels underlätta för verksamheten att bli mer hållbar, men även för att kunna tillverka mer. Kyocera menar att pengarna innebär en fördubbling av produktionskapaciteten av avancerade keramiska komponenter. Hur stor kapaciteten blir efter pengatillskottet framgår inte. 

"Utmaningarna som följer med när industrin ska ställa om är enorma. Särskilt när man har att göra med en så pass energikrävande verksamhet som vår," säger Dr Carsten Rußner, president för Kyocera Fineceramics Europe, och ser investeringen som ett välkommet inslag. 

Bolaget har fingrarna i flera marknader, till exempel fordonsindustrin, energisektorn, medicinteknik och halvledarindustrin. Efterfrågan är stor, vilket gör att orderboken har blivit stadig. 

"För vår del är det långsiktighet som räknas. Vi vill bli störst i Europa inom vårt segment," säger Dr Carsten Rußner.

Anställningar har det blivit, också. Sedan de egna bolagen H. C. Starck Ceramics GmbH i Selb och Friatec GmbH i Mannheim slogs samman för ett år sedan har 200 personer rekryterats. 

Investeringarna för fabrikerna kommer äga rum under räkenskapsåret 2023/2024. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons