Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB tar emot miljardstöd från EIB

ABB och Europeiska investeringsbanken (EIB) har undertecknat ett finansieringsavtal om 500 miljoner euro för att stötta ABB:s forskning och utveckling inom affärsområdet för elektrifiering.

Den globala efterfrågan på el växer tio gånger snabbare än övriga energikällor, skriver ABB i ett pressmeddelande och lutar sig mot den senaste upplagan av World Energy Outlook från International Energy Agency. 

För att möta denna ökande efterfråga i samband med energiomställningen planerar ABB att använda finansieringen på 500 miljoner euro från EIB till att utforma och utveckla nästa generations eldistributionslösningar. Utvecklingssatsningen innefattar solid state-kretsbrytare, hävdade miljövänliga ställverk och teknik som ska förbättra byggnaders effektivitet och automation.

"Vi är glada över samarbetet med Europeiska investeringsbanken som bekräftar den centrala roll elektrifieringen har i Europas energiomställning. Detta är ytterligare ett erkännande av ABB:s satsning på innovationer och forskning för att möjliggöra omställningen till ett samhälle med låga koldioxidutsläpp," säger ABB:s CFO, Timo Ihamuotila, i pressmeddelandet. 

Finansieringen ska stötta utvecklingsprojekt i Tyskland, Italien, Tjeckien, Finland, Norge, Polen, Schweiz och fler andra europeiska länder.

Ungefär 7 500 medarbetare uppges arbeta inom FoU på ABB, varav cirka 60 procent är inriktade på programvara och digitala innovationer.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2