Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© KK Wind Solutions
Elektronikproduktion |

KK Wind Solutions köper kylkomponentsbolag

Vindkraftsbolaget KK Wind Solutions har ingått et avtal om att förvärva Nissens Cooling Solutions, en tillverkare av kylkomponenter med flera fabriker och åtskilliga anställda.

KK Wind Solutions växer ordentligt i och med det kommande förvärvet av Nissens Cooling Solutions. Bolaget har nämligen fabriker i Tjeckien, Kina, Danmark och Slovakien, och sysselsätter över 800 anställda. 

Enligt ett pressmeddelande möjliggör förvärvet även ett breddat erbjudande, berättar KK Wind Solutions vd, Mauricio Quintana.

"Vi diversifierar vårt produktsortiment från kraftelektronik, till att nu även erbjuda kylningslösningar. Vi utökar även vår kundbas till att täcka fler industrier. Och vi kan nu även större grad integrera kraftelektronik och kylningslösningar, vilket gör att våra kunder får kompletta systemlösningar," säger han i pressmeddelandet. 

KK Wind Solutions årliga intäkter växer i och med förvärvet, från två miljarder danska kronor, till sju miljarder. Den totala personalstyrkan stiger nu till 3 300 personer. 

Förvärvet är beräknat att slutföras den 1 januari, 2024. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2