Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Fingerprint Cards
Komponenter |

Fingerprints Johan Carlström döms i hovrätten

Fingerprint Cards tidigare vd, Johan Carlström, döms av Svea hovrätt till fängelse för grova insiderbrott.

Svea hovrätt har i dag meddelat dom i ett mål rörande insiderbrottslighet som skett under åren 2013–2014 i bolaget Fingerprint Cards AB. Det står i ett pressmeddelande.

Hovrätten dömer den tilltalade, Johan Carlström för ytterligare insiderbrott. Det fängelsestraff om 1 år och 6 månader som den tilltalade dömdes till av tingsrätten ändras däremot inte av hovrätten.

"Hovrätten har då i mildrande riktning vägt in den långa tid som har gått sedan brotten begicks," står det. 

Carlström får inte behålla vinsten från brottsligheten. Hovrätten har också minskat den ersättning av staten för rättegångskostnader som den tilltalade fick i tingsrätten.

Drygt 3,7 miljoner kronor ska förverkas från Johan Carlström och dessutom får han stå för rättegångskostnaderna själv i hovrätten, skriver Dagens Juridik. I tingsrätten uppgick det förverkade beloppet till 1 457 810 kronor.

Dagens Juridik skriver att åklagarna yrkade på en straffskärpning för Johan Carlström. Han stod åtalad för sex fall av grova insiderbrott i tingsrätten, men dömdes där för fyra. Åklagaren yrkade på 4,4 miljoner kronor i stället för 3,7, och ett näringsförbud i fem år. I åklagarnas överklagande uppgick straffvärdet till minst tre års fängelse. 
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1