Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Här är finalisterna i Inission innovation award

Inission innovation awards jury har utsett tre finalister som kommer göra upp om förstaplatsen samt utvecklings- och tillverkningstjänster. Bland finalisterna hittar vi en elektrolysörteknik, musikinstrument och maskininlärande övervakningssystem.

Den 6 december avgörs Inission innovation award på Clarion Hotel i Stockholm. I potten ligger utvecklings- och tillverkningstjänster värt en miljon kronor.

Innovationerna har värderats på uppfinningshöjd, genomförbarhet, marknadspotential och nyhetsvärde.

Årets finalister är:

Caplyzer AB
Stockholmsbaserade Caplyzer grundades 2021 av Joydeep Dutta och Esteban Toledo Carrillo. Adam Dahlquist anslöt som medgrundare 2023. Tillsammans ställer de upp i Inission innovation award med en elektrolysörteknik som ska minska kostnaderna för produktion av grön vätgas.

Funki Instruments AB
Stockholmsbaserade Funki grundades 2022 av Maria Svahn och Josefine Hölling. Tillsammans ställer de upp i Inission innovation award med Funki, en uppsättning musikinstrument tillgänglighetsanpassade för personer med intellektuella och andra kognitiva funktionsnedsättningar. 

Vaquita Technologies AB
Lundbaserade Vaquita Technologies grundades 2020 av Nour Akel och Vijaya Sekhar. Tillsammans ställer de upp i Inission innovation award med ett maskinlärande övervakningssystem som mäter vattenkvalitet i realtid.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2