Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© broadcom
Elektronikproduktion |

Klart: Broadcom förvärvar VMware

Efter att Storbritannien givit grönt ljus för Broadcoms förvärv av VMware i augusti meddelade Broadcom under gårdagen att förvärvet nu är fullbordat.

Det var under maj förra året som halvledarbolaget Broadcom meddelade att man planerade att köpa samtliga utestående aktier i VMware för 61 miljarder dollar. Ett halvår senare hamnade planerna under luppen hos det brittiska konkurrensverket som menade att förvärvet kunde medföra potentiella konkurrenshämmande effekter.

Men nu är det alltså klart. 

"Vi är glada över att välkomna VMware till Broadcom och att kunna sammanföra våra ingenjörsmässiga, innovationsfokuserade personalstyrkor när vi tar ytterligare ett viktigt steg framåt i att bygga världens ledande teknikföretag för infrastruktur. Vårt gemensamma fokus på våra kunders framgång gör oss väl positionerade," säger Hock Tan, vd och koncernchef för Broadcom, i ett pressmeddelande.

Hock Tan berättade samtidigt att Broadcom har en lång historia av att investera i sina förvärv, och att det kommer fortsätta i och med förvärvet av VMware. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2