Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Charge Amps
Elektronikproduktion |

Det blir inget kinesiskt förvärv av Charge Amps

I augusti var det tal om att kinesiska Naas Technology skulle förvärva samtliga aktier i det svenska laddstationsbolaget Charge Amps. Nu meddelar Charge Amps idag att det inte längre kommer att ske.

Uppdaterad; 2023-11-23 14:10

Vändninge innebär att Charge Amps förblir i befintliga aktieägares innehav, vilka inkluderar bland andra Skellefteå Kraft, OK ekonomisk förening samt Charge Amps grundare Fredrik Jonsson och medgrundare Boel Rydenå-Swartling. Det står i ett pressmeddelande. 

Joachim Nordin, vd på Skellefteå Kraft, kommenterar att beskedet är beklagligt. 

“Det är givetvis beklagligt att denna affär inte blev av, då vi såg det som ett bra steg för Charge Amps vidare utveckling. Men när vi nu står kvar som delägare kommer vi att verka för en positiv utveckling av företaget. Vi har en tro på Charge Amps potential och anser att företaget står inför en spännande och stark framtid.”

Andrea Gisle Joosen, Charge Amps styrelseordförande, tillägger att förvärvet var en av flertalet möjliga vägar till långsiktig finansiering. 

"Trots att vi är besvikna att affären nu inte går igenom har detta ingen betydande påverkan på bolagets strategi framledes. Vi har fullständig backning från våra aktieägare och kommer att fortsätta bygga Charge Amps med full kraft framåt.”

Olle Tholander, vd på Charge Amps, slår fast att bolagets strategi är oförändrad, 

"Vi kommer fortsätta att utveckla och expandera vårt konkurrenskraftiga erbjudande inom den växande marknaden för elbilsladdning. Vi står starka och fortsätter vår resa i nära samarbete med vår styrelse och våra aktieägare.“

Charge Amps vd, Olle Tholander säger till Evertiq att man i dagsläget inte kan delge mer information gällande varför affären gått i stöpet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2