Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB inviger nytt kontor i Kiruna

Gällivare, Skellefteå, Umeå, Sundsvall - och nu Kiruna. Industrikoncernen ABB fortsätter breda ut sig i norra Sverige i form av kontor och nyanställningar.

Invigningen ägde rum under gårdagen, den torsdagen den 23 november tillsammans med kunder, partners och medarbetare. Det står i ett pressmeddelande. 

Lokalt har ABB i dag 15 medarbetare i Kiruna, med målsättning att öka antalet medarbetare till 25 under de kommande åren. 

"Den hållbara omställningen börjar här och för oss är det också avgörande att finnas där våra kunder finns för att kunna fortsätta driva på industriutvecklingen i tätt samarbete med dem," säger Magnus Heikkilä, chef för ABB i Kiruna, i pressmeddelandet.

Lokalernas placering gör att man har nära till industriaktörer som Boliden, Kaunis Iron, Copperstone och LKAB. Tidigare under månaden meddelande ABB, LKAB och Boliden att man tillsammans genomfört en framgångsrik testning av en automatiserad robotladdare för underjordsgruvor.

”En stark gruvindustri är avgörande för att vi ska kunna leda omställningen mot en hållbar framtid och det är jätteroligt att se ABB fortsätta sin satsning Kiruna. Vårt samarbete sträcker sig tillbaka flera decennier och vi ser fram emot att fortsätta leda utvecklingen av den svenska gruvnäringen," säger Kim Sunna, produktionschef på LKAB, i pressmeddelandet. 

Utöver tillgång till större lokaler innebär flytten även att ABB öppnar upp möjligheten för lokal kompetenstillväxt under de kommande åren.

"Just nu är vi på en resa där vi expanderar vår verksamhet i hela norra Sverige, från Sundsvall till Kiruna. För oss innebär expansionen i Kiruna tillgänglighet och service för aktörerna i Malmfälten, och bättre möjligheter att tillsammans göra större nytta snabbare," säger Åsa Granli, energieffektiviseringsexpert och säljchef på ABB Motion i Sverige, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2