Annons
Annons
Annons
Annons
© Atlas Copco
Teknik |

Atlas Copcos vd lämnar skeppet

35 år inom bolagsgruppen och sju år som vd. Nu lämnar Mats Rahmström sin fleråriga arbetsgivare, Atlas Copco.

Enligt ett pressmeddelande från i fredags har Mats Rahmström informerat styrelsen i Atlas Copco att han önskar lämna sin roll.

”Mats har genom sitt ledarskap och engagemang spelat en mycket viktig roll i att framgångsrikt utveckla Atlas Copco Group och ta bolaget till sin nuvarande starka position. Mats personifierar Gruppens värderingar och under hans tid som VD har vi sett imponerande tillväxt och finansiella resultat. Bolaget är väl positionerat för fortsatt värdeskapande för aktieägare likväl som för kunder, och jag har verkligen uppskattat att arbeta med Mats," säger styrelsens ordförande Hans Stråberg i pressmeddelandet. 

Styrelsen kommer nu att initiera processen för att rekrytera en ersättare. Mats Rahmström kommer att fortsätta som vd fram till och med den 30 april 2024.

”Jag är extremt tacksam över att ha fått möjlighet att spendera merparten av min karriär så här långt inom detta fantastiska bolag, så det har inte varit ett lätt beslut. Atlas Copco Group består till syvende och sist av människor som alltid letar efter nya och bättre tillvägagångssätt. Jag tror att detta är en bra tidpunkt att hitta en ny vd. Min plan är att fortsätta att arbeta efter att jag lämnar Gruppen, men jag kommer att fokusera på styrelsearbete och rådgivande roller inom industrin. Jag är alldeles för nyfiken för att inte fortsätta att utmana mig själv," säger Mats Rahmström i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1