Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Necas
Elektronikproduktion |

Dansk kontraktstillverkare vill utöka produktionen

Den danska kontraktstillverkaren Necas berättar för Electronic Supply att man vill utöka produktionskapaciteten ordentligt vid fabriken i Støvring.

Nästkommande år ökar takten vid Necas fabrik i Støvring - då fördubblas produktionskapaciteten. Det skriver Electronic Supply.

Bolaget berättar för tidningen att man vill ha större beredskap för att kunna erbjuda ökad flexibilitet till kund. Necas har därmed beslutat att det måste ske stora investeringar, nämligen i form av uppgraderade SMT-linjer och nya automatiserade inslag i form av robotik för selektivlödning. Men än är man inte där, för det gäller att välja utrustning från rätt tillverkare. 

I intervjun med bolagets vd, Peter Ladefoged framgår det att det innevarande året har varit bra, och att förväntningarna på nästkommande år - då den utökade kapaciteten träder i kraft - är goda. Han slår fast att det behövs investeras för att ett tillväxtbolag ska komma någon vart. 

Det har funnits tankar om att utöka tiden som maskinparken är i gång på egen hand. Men det behövs personal också, betonar han. I dagsläget söker man nytt blod i form av operatörer till SMT-linjerna och till montering.

"Produktionen behöver vara i gång samtidigt som personalen är på plats, det hänger ihop med så väl vår kravställning, som kvalitet och flexibilitet vid rådgivning eller problemlösning," säger Ladefoged till tidningen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1