Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductors
Elektronikproduktion |

Flera kunder lägger order hos Sivers Photonics

Sivers Semiconductors meddelar att dotterbolaget, Sivers Photonics, har erhållit ett antal nya ordrar till ett värde av tio miljoner kronor för avancerade optiska avkänningsprodukter.

Ordrarna kommer enligt Sivers Semiconductors från tre kunder till LiDAR, medicinsk och industriell verksamhet. Det står i ett pressmeddelande 

De nya beställningarna, som uppges komma från flera kunder i USA, erhölls under första delen av fjärde kvartalet 2023 och kommer att medföra produkttillverkning i Glasgow av avancerade lasrar och optiska förstärkare för kritiska applikationer, med huvuddelen av leveransen förväntad under 2024.

Sivers Photonics har en produktionsanläggning i Glasgow, där det samlats över tjugo års erfarenhet av design och tillverkning av skräddarsydda III-V-halvledare.

“Dessa produktionsordrar visar på den fortsatt starka organiska tillväxten över etablerade och framväxande marknader inom optisk avkänning och påvisar ytterligare att de tekniska lösningar som Sivers Photonics erbjuder i sin brittiska tillverkningsanläggning är av högsta tekniska kvalitet", säger Andy McKee, vd för Sivers Photonics, i pressmeddelandet. 

Beställningarna uppges vara resultatet av en ökad efterfrågan på lasrar från Sivers när kunder leverera nästa generations produkter för autonoma fordon och smarta fabriker, för medicinsk utrustning och flera nya applikationer inom en rad industrier.

“Vi har satt upp ett mål på medellång sikt att öka produktförsäljningen från för närvarande 30 procent av vår omsättning till över 80 procent till 2026. Detta är en av många produktorder vi därför förväntar oss att se, för att säkra vår fortsatta tillväxt som kommer att drivas på genom en ökad andel av produktintäkter under de kommande åren," säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1