Annons
Annons
Annons
Annons
© Broadcom
Elektronikproduktion |

Broadcom säger upp personal hos VMware

Broadcom slutförde förvärvet av teknikbolaget VMware i förra veckan. Då lovordade Broadcoms vd, Hock Tan att bolaget har en lång historia av att investera i sina förvärv. Så blev det inte.

Det tog åtminstone ett och ett halvt år för Broadcom att till slut lägga vantarna på mjukvarubolaget VMware. Och i förra veckan offentliggjorde man slutförandet med buller och bång.

Hock Tan, vd och koncernchef för Broadcom, tog tillfället i akt att lyfta fram de kunskapsmässiga effekterna av att de båda bolagens personalstyrka förs samman.

"I och med detta tar vi ytterligare ett steg framåt i att bygga världens ledande teknikföretag. Vårt gemensamma fokus på att våra kunder ska nå framgång gör oss väl positionerade," sade koncernchefen i ett pressmeddelande. 

Hock Tan berättade samtidigt att Broadcom har en lång historia av att investera i sina förvärv, och att det kommer fortsätta i och med förvärvet av VMware. En vecka senare verkar Broadcom ha andra tankar om detta. 

Enligt Yahoo Finance rapportering ska bolaget i måndags ha meddelat ett, så här långt okänt, antal personer om att deras anställningar avslutats. Tidningen hänvisar till ett email som Business Insider tagit del av, i vilket det framgår följande:

"Som en del av integrationsplaneringen har vi efter en bedömning av organisationens behov identifierat roller som kommer att krävas inom det kombinerade företaget. Vi informerar dig härmed om att din tjänst håller på att avvecklas och att din anställning kommer att avslutas," står det i emailet från Broadcom. 

Berörda personer av varslet uppges erbjudas ett "generöst avgångsvederlag" och fortsatt utbetald lön efter anställningens upphörande.

Yahoo Finance skriver att VMware även varit i gång med att säga upp personal innan förvärvet avslutades.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1