Annons
Annons
© Bosch (används i illustrativt syfte)
Komponenter |

Topsil jagar pengar för större kiselskivor

Det danska, tillika Globalwafers-ägda halvledarbolaget Topsil har en ambition att växa ur sin nuvarande kostym. Men det kostar pengar, särskilt om man ska bli världsledande inom sitt fält.

Topsil i danska Vinge tillverkar i dagsläget kiselskivor, eller wafers i storleken 20 centimeter. Men man vill hoppa upp en nivå, till 30 centimeter. Det rapporterar den danska tidningen Sjællandske Nyheter.

Men för det behövs en rejäl summa pengar - närmare bestämt 950 miljoner danska kronor, för vilka bolaget har uppvaktat den danska näringsministern Morten Bødskov. 

Till tidningen säger Topsils utvecklingschef, Sune Bro Duun att det är stora kunder inom energisektorn som står för dragkraften. Och om planerna realiseras kan det resultera i en ny fabrik, belägen strax intill den befintliga verksamheten. 

"Vi tror att vi kan utveckla verksamheten, och om vi lyckas blir vi världsledande och då är det dags att bygga en fabrik här på fältet bredvid i Vinge, där vi kan tillverka kiselskivor i den önskade storleken," säger Sune till tidningen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1