Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alstom
Teknik |

Västerås får nytt center för mobilitetstest och teknik

Transportjätten Alstom har invigt nya anläggningar i Västerås. Det nya test- och teknologicentret ska bilda ett ekosystem för att samla kompetens och att utveckla mobilitetslösningar.

Alstoms center i Västerås kommer sysselsätta runt 500 personer från samtliga av bolagets områden, vagnar och komponenter, digitala och integrerade system, underhåll och ledning. Det står i ett pressmeddelande. 

Det nya centret adderar cirka 10 000 kvadratmeter kontorsyta till de befintliga 16 000 kvadratmetrarna av verkstads- och kontorsyta för serviceverksamhet.

Enligt Alstom ska centret främja ingenjörskonst och industriprojekt som är avgörande för Alstom utveckling och tillverkning. Centret banar väg för samarbeten med startups, så som Stilride och Flox Robotics, men även störra företag.

"Att samla våra ledande kompetenser på ett ställe har skapat en dynamisk miljö där våra ingenjörer och kontorspersonal arbetar i nära samarbete med produktionsanläggningen och våra toppmoderna laboratorier. Detta centrum kommer att vara en katalysator för innovation inom hela Alstom på en global nivå," säger Maria Signal Martebo, vd för Alstom Sverige, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2