Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza
Elektronikproduktion |

EMS-bomben: Hanza förvärvar Orbit One

Hanza har i dag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i den svenska kontraktstillverkaren Orbit One.

"Hanza är en bra och långsiktig ny ägare med styrka och förmåga att fortsätta utveckla Orbit One. Vi kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och samgåendet skapar en av Nordens mest konkurrenskraftiga kontraktstillverkare. Vidare lägger Hanza, precis som Orbit One, stor vikt vid att skapa en god företagskultur med hållbara och sunda värderingar. Det har varit en viktig faktor vid valet av ny ägare," säger Orbit Ones styrelseledamot och delägare Mats Johansson i ett pressmeddelande. 

Orbit One bedriver verksamhet i två produktionsanläggningar i Sverige och en i Polen och har totalt cirka 620 anställda, varav cirka 65 är ingenjörer. Bolaget är verksamma på den nordiska marknaden för kontraktstillverkning av elektronik och elektromekanik. 

Förvärvet stärker Hanzas tillverkningskluster i Sverige och Centraleuropa, tillför kapacitet och kompetens inom elektroniktillverkning. 

"Orbit One är en respekterad kollega i branschen som positionerat sig som en av de främsta elektroniktillverkarna. Det är därför med stolthet vi annonserar detta förvärv som vidareutvecklar Hanzas tillverkningskluster i Sverige och Centraleuropa på ett mycket bra sätt. Förvärvet ligger också helt i linje med vår kommunicerade strategi Hanza 2025," säger Hanzas vd, Erik Stenfors, i pressmeddelandet. 

"Hanzas unika tillverkningskoncept tillsammans med Orbit Ones ledande position inom elektronik­tillverkning är en perfekt kombination. Tillsammans kommer vi att kunna utveckla och expandera våra verksamheter och bli ännu starkare inom vår bransch. Den här affären är bra för både våra kunder och våra medarbetare," Orbit Ones vd, Mattias Lindhe, som kommer att fortsätta i Hanza-koncernen. i pressmeddelandet. 

Tillträde kommer att ske efter myndighetsgodkännanden, vilket förväntas erhållas senast i början av januari 2024.

Förvärvet bedöms ha en betydande positiv påverkan på koncernens finansiella mål 2025, varför styrelsen i Hanza avser att revidera dessa inom kort.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2