Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Peter Wahlstrom Plint Marketing Trollhattan
Elektronikproduktion |

Klart: Nevs har hittat en köpare

Det kommer rulla ut bilar från Trollhättan igen. I dag står det klart att det kanadensiska företaget EV Electra förvärvar Emily GT och Pons-projekten från Nevs. "Fantastiskt," kommenterar Nevs vd.

Uppdaterad; 2023-12-01 12:43

"Det är fantastiskt att vi har hittat en köpare som ser värdet i arvet från de klassiska bilar som byggts och utvecklats i Trollhättan under åren", säger Nevs vd, Nina Selander i ett pressmeddelande. 

EV Electras övertagande av projekten sker efter långa förhandlingar och säkrar båda projektens framtid i Trollhättan. EV Electra etablerar ett nytt dotterbolag i Sverige för att understryka sitt engagemang för att utveckla och tillverka projekten lokalt. Noterbart är att Emily GT kommer att behålla sitt modellnamn som EV Electra Emily GT.

EV Electra Ltd, tillkännagav nyligen ett Letter of Intent gällande en reverse merger för att ta bolaget publikt. Företaget kommer snart att börja montera sina första bilar vid företagets anläggning i Turkiet.

"Det kommer att rulla ut bilar från Trollhättan igen. Vi gjorde detta förvärv fullt medvetna om att det kommer att behöva full backning hela vägen från utveckling till storskalig produktion", säger EV Electras vd och grundare, Jihad Mohammad, i pressmeddelandet. 

"Jag är en stark anhängare av in-house lösniningar och starka balansräkningar. Jag ser också att Trollhättan har de människor som kan förverkliga våra visioner.

"Förvärvet av PONS- och Emily-projekten är en avgörande milstolpe i vår strävan efter innovation och hållbarhet. Vi är väldigt glada över att få påbörja denna resa."

Ytterligare detaljer om utveckling, produktionstidslinjer och anställningsprocesser kommer att kommuniceras efterhand. 

"Dagens besked är underbart. Engagemanget för att ha verksamheten i Trollhättan handlar inte bara om den lokala närvaron utan säkerståller också våra projekts unika identitet. Vi är två företag som förverkligar gemensamma drömmar och det är ett avgörande ögonblick för både Nevs och EV Electra," säger Nina Selander, vd för Nevs, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1