Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sigma Software Group
Teknik |

Combitech inleder samarbete med Sigma Software i Ukraina

Combitech och Sigma Software krokar arm i ett samarbete där bolagen tillsammans kommer att dela insikter och kompetenser i högteknologiska projekt.

Den 28 november, kritade Jessica Öberg, vd för Combitech, och Valery Krasovsky, vd för Sigma Software Group, på ett avtal om ett långsiktigt samarbete. Samverkan syftar till att stärka och utveckla svenska och ukrainska kompetenser inom komplexa system och säker systemintegration, vilket beskrivs som både brådskande och angeläget för att klara industrins teknikomställning och samtidigt bibehålla robusthet och säkerhet.

– Företagens roll i ett samhälle är mycket viktig och bidrar till länders ekonomi och utveckling. I detta samarbete med Sigma Software kommer vi på Combitech tillsammans med kunniga medarbetare i Ukraina bidra till att stärka båda våra länders ekonomier och kunskaper inom säker systemutveckling. Samarbetet är en del i Combitechs ambition att dela kunskaper och erfarenheter mellan branscher, verksamheter och medarbetare. Tillsammans kan vi lära av varandra och skapa motståndskraft och därmed tryggare samhällen, säger Jessica Öberg, vd för Combitech i ett pressmeddelande.

Initialt kommer samarbetet att fokusera på ett kunskapsutbyte som stärker banden mellan verksamheterna och medarbetarna, där man hittar formerna för det svensk-ukrainska samarbetet. I fokus är ett strategiskt projekt, med teknologisk höjd, inom digital infrastruktur på det civila marina området. Syftet är att samarbetet ska växa över tid och skapa stora fördelar för både Sverige och Ukraina.

– Det nya samarbetet med Combitech är ett exempel på stödet som svenska företag ger ukrainska ingenjörer och förstärker affärsförbindelserna i Ukraina. Vi vill också framföra vår uppriktiga tacksamhet till de fler än 40 kunder i Sverige som har fortsatt att arbeta med oss i många år. Det här samarbetet signalerar ett starkt budskap till andra svenska företag, främjar motståndskraft och stärker banden mellan våra länder, säger Valery Krasovsky, vd för Sigma Software Group. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1