Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Teknik |

Ericsson i jätteavtal för amerikanskt Open RAN

Operatören AT&T ska leda utbyggnaden i USA av kommersiella Open Radio Access-nät - tillsammans med svenska Ericsson. Det femåriga kontraktet med är värt cirka 14 miljarder dollar.

AT&T:s plan är att 70 procent av trafiken i de trådlösa näten i slutet av 2026 ska gå genom Open RAN-plattformar. Det står i ett pressmeddelande.

Företaget räknar med att under 2024 driftsätta helt integrerade Open RAN-siter i samarbete med Ericsson och Fujitsu. Förflyttningen från stängda proprietära gränssnitt sägs möjliggöra snabb utbyggnad och driftsättning av hårdvara från olika partners i varje enskild site. 

Med början under 2025 kommer AT&T att skala upp Open RAN-teknologin i hela det trådlösa nätet i samarbete med ett flertal partners såsom Corning Incorporated, Dell Technologies, Ericsson, Fujitsu, och Intel. 

AT&T och Ericssons fleråriga avtal om driftsättning av Open RAN kommer i en viktig fas i 5G-innovationscykeln, heter det. 

”Nät med hög prestanda och som är differentierade kommer att utgöra grunden för nästa steg i digitaliseringen. Framtiden ser lovande ut och jag är glad att vår långvariga partner AT&T väljer Ericsson i det för branschen strategiska skiftet till öppen, molnbaserad och programmerbara nät. Med det här skiftet och med öppna gränssnitt och API:er kommer branschen att utveckla nya prestandabaserade affärsmodeller vilket skapar nya sätt för operatörer att skapa värde genom näten. Vi är stolta över samarbetet med AT&T i industrialiseringen av Open RAN och över att hjälpa till att öka farten i den digitala transformationen i USA," säger Ericssons vd, Börje Ekholm i pressmeddelandet. 

Ericssons 5G-produkter i avtalet med AT&T kommer  att tillverkas i Ericssons 5G Smart Factory i Lewisville, Texas. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1