Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Teknik |

Nokia om AT&T:s avtal med Ericsson: "besvikelse"

Nokia är inte upp över öronen förtjust i AT&T:s miljardavtal med svenska Ericsson. Det finska telekombolaget kommenterar nyheten om affären som "en besvikelse".

Under morgonen meddelade den amerikanska operatören AT&T att man tar täten i utbyggnaden av kommersiella Open Radio Access-nät i USA, tillsammans med bland andra Ericsson. Det femåriga kontraktet med är värt cirka 14 miljarder dollar.

Ericssons avtal med AT&T har inte undgått Nokia, som har en relation med det amerikanska bolaget. I ett pressmeddelande publicerat på morgonkvisten i dag skriver Nokia att intäkterna från just AT&T förväntas minska med under de kommande två, tre åren på grund av detta. 

"AT&T stod för fem till åtta procent av intäkterna inom Mobile Networks under 2023," skriver Nokia som tidigare vidtagit åtgärder för att dra ner på sina kostnader, där en del av dessa kommer kunna väga upp för det som går förlorat från AT&T. 

Pekka Lundmark, vd för Nokia, uttrycker besvikelse över avtalet mellan parterna. 

"Även om nyheterna från AT&T är en besvikelse har vår verksamhet för mobilnätverk gjort betydande framsteg under de senaste åren och ökat vår marknadsandel inom RAN och tekniska ledarskap. Jag är övertygad om att vi har rätt strategi för att skapa värde för våra aktieägare in i framtiden genom att diversifiera vår verksamhet och förbättra vår lönsamhet. Mobila nätverk är avgörande för morgondagens konnektivitet, och inte minst cloud computing och AI, som kräver betydande investeringar. Våra kunder kan vara säkra på att vi fortsätter att investera i forskning och utveckling och utveckla marknadsledande produkter för dem.”


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2