Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Northvolt kammar hem nya miljarder

Ett nytt stöd har landat hos den svenska batteritillverkaren Northvolt. Detta efter den tyska staten gett grönt ljus för 700 miljoner euro, eller åtta miljarder kronor för en fabrik i landet.

Bidraget rapporteras vara en del av Tysklands klimatmässiga satsningar och är öronmärkta för att den svenska celltillverkaren ska bygga en fabrik i landet, nämligen Northvolt Drei. 

"Att säkra finansieringen för Northvolt är ett viktigt steg mot att locka stora privata investeringar, vilka kommer att skapa mervärde och jobb i en industri för framtiden. Det är bra att vi kunde få undantaget från budgetstoppet, men det är bara ett första steg," säger Tysklands finansminister Robert Habeck till Bloomberg.

I slutet av november rapporterade Reuters om ett tyskt beslut i högsta domstolen som skapade oro, bland annat i halvledarindustrin. Det handlade om ett bistånd i miljardklassen skulle finansiera Tysklands klimat- och omställningsfond, KTF. 

Till följd av detta har larmet gått hos halvledarindustrin - inte minst hos amerikanska Intel, som har fått grönt ljus för subventioner på upp emot tio miljarder euro för sin kommande anläggning i Magdeburg. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons