Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© VMware
Elektronikproduktion |

Massuppsägningar hos VMware

Utlägget om Broadcom som ett bolag med lång historik av att investera i sina förvärv slogs snabbt i spillror. Enligt rapporter uppgår uppsägningarna hos förvärvet VMware nu till över 2 000 anställda.

"Broadcom har en lång historia av att investera i sina förvärv, och så kommer det även vara med VMware. Så löd orden i slutet på november, efter att Broadcom slutfört förvärvet av VMware. En vecka senare var det annat ljud i skällan. 

Då haglade rapporterna om att Broadcom gör sig av med personal i USA, dock inte med hur många. I förra veckan kom ytterligare rapportering om att uppsägningarna uppgår till över 1 000 anställda, något som senare har visat sig stämma. 

Enligt uppgifter inskickade till California Employment Development Department från den 27 november skriver Broadcom att man har för avsikt att säga upp 1 267 anställda i Kalifornien, närmare bestämt i Hillview, Palo Alto. Detta med start den 26 januari 2024.

Tidningen CRN har grävt djupare i saken och funnit att Broadcom säger upp 169 personer vid fyra kontor i delstaten New York. I Colorado ryker 184 anställda. I Georgia 217. I Boston, Massachusetts 154. Och i Bellevue. Washington uppgår siffran till 158. Tidningen Channel Futures kan bekräfta att 577 anställda försvinner i delstaten Texas, specifikt i staden Austin. Även i Reston, Virginia entledigas 116 personer. 

Det totala antalet anställda som bekräftats uppgår nu till över 2 800


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons