Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ASML
Elektronikproduktion |

Ledningsskifte på gång hos litografijätten

Nederländska ASML, som försörjer mer eller mindre hela halvledarindustrin med litografiutrustning, har gått ut med att nuvarande vd-duon, Peter Wennink och Martin van der Brink lämnar skeppet 2024.

Bolaget skriver att nästa namn att ta över rodret till litografiskeppet är nuvarande Chief Business Officer, Christophe Fouquet, men det är först i april 2024. Det står i ett pressmeddelande. 

"Christophe är en mycket erfaren ledare med djup förståelse för ASML:s teknologi, halvledarindustrins ekosystem och med rätt ledaregenskaper och kännedom för bolagskulturen", säger Nils Andersen, styrelseordförande i ASML. Förvaltningsrådet, i ett pressmeddelande.

ASML mer eller mindre dominerar den globala marknaden för litografisystem och har kunder som exempelvis TSMC, Samsung och Intel.

"Att vi har säkrat en så stark efterträdare som detta gör mig mycket glad. Christoph har varit här i 15 år och har under tiden lett två affärslinjer, Applications och EUV, men har på senare år ansvarat för hela verksamheten," säger Peter Wennink i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1