Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bosch (används i illustrativt syfte)
Analys |

Europa ensamt att växa på halvledarmarknaden

Värdet för den globala halvledarmarknaden beräknas minska med -9,4 procent jämfört med föregående helår. Regionalt är Europa enda marknaden vars värde tros öka jämfört med samma period.

Värdet för den globala marknaden för halvledare i år förväntas uppgå till 520 miljarder dollar. En minskning, som sagt, med -9,4 procent, trots att både kvartal två och tre var bättre än prognoserna från i våras. Det skriver ESIA i en färsk rapport.

Produktkategorin som väntas gå starkt är diskreta kretsar (+5,8 procent), medan integrerade kretsar beräknas backa med -8,9 procent.

Regionalt är det Europa som tros hamna på plussidan, då med +5.9 procent. Resterande regioner landar på minussidan, Amerika med -6,1, Asien-Stillahavsregionen med -14,4 procent och Japan med -2 procent.

Uppsving under 2024

Nästkommande år blir mycket bättre, spår ESIA. Då beräknas det samlade marknadsvärdet uppgå till 588 miljarder dollar, en ökning med +13,1 procent.

Minnesmarknaden spelar en viktig roll i detta med en tillväxt på över 40 procent till 130 miljarder dollar. Övriga produktkategorier förväntas landa på ensiffrig procentuell tillväxt.

Bland regionerna beräknas Amerika och Asien-Stillahavsregionen gå starkast med tvåsiffrig tillväxt. Resterande förväntas gå framåt, dock oklart i vilken omfattning. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1