Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epsilon Advanced Materials
Komponenter |

Tryggande ord från finska anodfabrikens vd

Efter att den norska batterutillverkaren Freyr lagt sina nordiska planer på is kommer anodmaterialtillverkaren Epsilon med ett hoppfullt besked gällande sin kommande finska fabrik.

Det har gått över ett år sedan Epsilon Advanced Materials inledde förstudie för etablering av en anodfabrik i industriområdet GigaVaasa, Finland. Här om veckan besökte bolagets vd, Sunit Kapur Vasa för att bekanta sig med området, rapporterar Yle.

Under intervjun med tidningen får han frågor om arbetets gång och hur stor sannolikheten är att fabriken blir av, med tanke på att en celltillverkare på andra sidan Östersjön riktat blickarna mot USA. Kapur berättar att arbetet ”går rätt bra” och att det finns ett gott samarbete med berörda parter, och att man har anställt en projektledare som kommer påbörja sitt arbete efter årsskiftet.

Gällande Freyr och USA håller Kapur med om att de statliga incitamenten är starkare i USA, men att Vasaregionen har ett starkt ekosystem, sin gröna energi och möjligheter till investeringar. Man vill också vara nära sina kunder, som även finns i Europa.

”Det är vår plan [att bygga fabriken i Vasa, red. anm.]. Därför har vi också nu anställt en person här, för att ha en fysisk närvaro. Vår grundare Vikram Handa har varit här några gånger och nu är jag här. Det här är en viktig marknad för oss och vi är engagerade här i regionen,” säger Sunit Kapur till Yle, och siktar på 2024 eller 2025. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1