Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rottne Industri
Elektronikproduktion |

Varsel hos svensk tillverkare av skogsmaskiner

Efter några mycket goda år har osäkerheten i världsekonomin påverkat orderingången, meddelar skogsmaskinstillverkaren Rottne Industri, med fabriker i Rottne, Lenhovda och Stensele.

Den minskade efterfrågan – och prognosen för 2024 – medför nu att företaget måste reducera sin bemanning, står det i ett pressmeddelande från den 29 november. 

Bolaget skriver att man under hela år 2022 och första halvan av 2023 har haft en kraftig expansion och leveransrekord med 200 sålda maskiner årligen.

"Företagets stora marknader, Norden och Nordamerika, är fortfarande starka. Det är på några marknader i Europa som vi ser en minskad efterfrågan," säger Niklas Lefévre, marknadschef på Rottne Industri, i pressmeddelandet. 

Varslet av 24 personer rör både tjänstemän och kollektivanställda. Förhandlingar kommer att inledas omgående med berörda fackförbund.

"Med den situation vi nu befinner oss i har vi inget annat val än att anpassa verksamheten genom neddragningar," säger Tobias Johansson, vd på Rottne Industri, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1