Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductors
Elektronikproduktion |

Sivers Photonics medverkar i laser-samarbete

Sivers Photonics, har inlett ett nytt partnerskap med LioniX International och Chilas. för att utveckla och leverera en integrerad O-Band CW Tunable 1310nm-laser med smal linjebredd.

Lösningen uppges vara riktad till applikationer med hög tillväxt inom optisk kommunikation och optisk avkänningssektor. Det står i ett pressmeddelande. 

LioniX International, baserad i Nederländerna har introducerat lasern för att möta den växande efterfrågan på O-Band-lösningar för användning av originaltillverkare, avancerade laboratorier och industriella sensortillverkare.

“De två teknikplattformarna LioniX International och Sivers kompletterar varandra och skapar lasrar med ultrasmal linjebredd med oöverträffad prestanda. Detta samarbete mellan Sivers, LioniX och slutanvändaren Chilas är ett bra exempel på hur ekosystemet kan samarbeta för att skapa nya applikationer inom denna våglängdsdomän” säger Arne Leinse, vd för LioniX International, i pressmeddelandet.

Sivers Photonics har utvecklat en avancerad skräddarsydd optisk förstärkarkomponent, baserat på sin InP100 produktplattform för att effektivt driva denna integrerade laserlösning och kommer att leverera denna del som standard till LioniX-plattformen. 

“Detta partnerskap med LioniX och Chilas visar ytterligare att Sivers Photonics RSOA-förstärkningsblock används i laserkällor med hög precision. Den smala linjebredden och breda avstämningsmöjligheten som dessa externa kavitetslasrar ger gör dem till idealiska källor för ett brett spektrum av applikationer inklusive datakom och optiska avkänningsmarknader." säger Andy McKee, vd för Sivers Photonics, i pressmeddelandet. 

Slutanvändaren Chilas, som också är baserad i Nederländerna, kommer att tillhandahålla testtjänster för den skräddarsydda optiska integrerade kretsen och erbjuda denna senaste produkt över hela världen som en del av sin laserportfölj.

"Chilas använder Sivers för deras skräddarsydda halvledartillverkningskapacitet, vilket gör dem perfekt lämpade för hybridintegration. Detta gynnar i hög grad utvecklingen av våglängdsrörliga laserkällor som den demonstrerade O-bandsavstämbara lasern. Chilas stödjer aktivt Sivers och LioniX Internationals gemensamma ansträngningar med stor entusiasm, och vi ser fram emot att göra den avstämbara O-bandslasern till en produkt," säger Dimitri Geskus, CTO Chilas B.V., i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1