Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EK Power Solutions
Elektronikproduktion |

EK Power Solutions och Cumatix fusioneras

Addtech-bolagen EK Power Solutions och Cumatix meddelar idag sin avsikt att fusioneras, en strategisk sammanslagning som ska stärka det gemensamma erbjudandet för rörelselösningar.

Fusionen mellan bolagen innebär en sammanslagning av en rad kompetenser. Dels EK Power Solutions, verksamt inom utveckling av kraftelektronik och skräddarsydda motorstyrningar, och sedan Cumatix, en aktör inom högpresterande motorer och servokomponenter inom automation och industri. Det står i en bolagsuppdatering på Linkedin. 

"Att vara en del av Addtech har alltid varit en styrka för både EK Power Solutions och Cumatix. Denna fusion är ett naturligt steg i att ytterligare utnyttja denna styrka. Genom att sammanföra vår ledande kompetens inom kraftelektronik och motorstyrningar med Cumatix högklassiga motorer, skapar vi en synergisk effekt som kommer att förbättra vårt gemensamma erbjudande. Detta är en spännande tid, inte bara för oss men också för våra kunder, som kommer att dra nytta av mer integrerade och konkurrenskraftiga lösningar," säger Fredrik Ståhl, vd för EK Power Solutions, i bolagsuppdateringen. 

Ulf Wahlbeck, som avgår som vd för Cumatix, tillägger i uppdateringen att fusionen representerar en ny milstolpe för både Cumatix och EK Power Solutions. 

"Genom att slå samman våra kompetenser, förstärker vi inte bara våra egna produkter och tjänster, utan vi etablerar också en ny standard inom branschen för integrerade och effektiva rörelselösningar. Med de möjligheter som tillkommer, till exempel i form av EK Power Solutions ingenjörsteam och motorlabb, kommer Cumatix befintliga kunder och leverantörpartners att erbjudas ännu mer tekniskt mervärde."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1