Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Fredrik Karlsson Solsta Foto
Elektronikproduktion |

Hanza säkrar mångmiljonbelopp

Kontraktstillverkaren Hanza beslutade i går om en riktad nyemission om 250 miljoner kronor - men några timmar senare utökades den till ett större belopp. Senare genomfördes den framgångsrikt.

Hanza har framgångsrikt genomfört en riktad nyemission om 3 529 412 nya aktier och tillförs härigenom cirka 300 miljoner kronor. Det står i ett pressutskick. 

Nettolikviden är avsedd att användas för att stödja en fortsatt expansionsstrategi, vilket sägs betyda en beredskap för nya större affärshändelser, investering i kapacitetshöjande projekt i verksamheten, finansiellt handlingsutrymme för bolagets förvärvsstrategi, samt optimera kapitalstrukturen. 

”Genom det fantastiska intresset för vår aktie har styrelsen beslutat att utöka emissionen. Denna kapitalförstärkning är glädjande nyheter för alla parter däribland våra kunder, medarbetare, leverantörer och aktieägare. Den genomförda emissionen stärker potentialen för vår strategi Hanza 2025 ytterligare, och vi ser stort stöd bland institutioner och befintliga ägare för vår fortsatta framgångsrika expansion”, säger Erik Stenfors, vd för Hanza, i pressmeddelandet. 

Nyemissionen tecknades av ett antal svenska och internationella institutionella investerare, däribland AP3, Lupus alpha och ODIN Fonder. Därutöver deltog Färna Invest AB, ett bolag ägt av styrelseledamot Gerald Engström.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2