Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Gapwaves
Elektronikproduktion |

Göteborg får pilotlinje för antenner

Nästa år inviger Gapwaves en pilotlinje för montering och test av antenner. Linjen kommer ha en årlig produktionskapacitet på ett sexsiffrigt antal enheter och fungerar som ett industrialiseringscenter.

Linjen kommer ha en årlig produktionskapacitet på 300 000 antenner av typerna Injection Molded Waveguide och Multi-Layer Waveguide. Det står i ett pressmeddelande.

Fabriken kommer även fungera som ett industrialiseringscenter i syfte att utveckla produktionsprocesser för större volymer,  vilket sedan kan användas som ett underlag för att outsource:a produktion till Gapwaves utvalda samarbetspartners. 

Tanken med detta är att Gapwaves ska stärka sin position som en leverantör av antenner gentemot fordonsindustrin och andra marknadssegment. 

"Denna investering krävs för att leverera i de kontrakt vi redan har på plats och kommer att vara en väsentlig grund för Gapwaves att avancera mot en starkare position i värdekedjan. Våra kunder förväntar sig att vi tillhandahåller pilotproduktionskapacitet samt en förmåga att verifiera storskaliga produktionsprocesser innan vi börjar med högvolymsproduktion. Beslutet att etablera den nya produktionsanläggningen i Göteborg drevs av en kombination av logistiska fördelar, närhet till nyckelleverantörer och Gapwaves huvudkontor, samt hållbarhetsaspekter," säger Gapwaves vd, Jonas Ehinger, i pressmeddelandet. 

Pilotlinjen kommer vara invigd i närheten av Gapwaves huvudkontor och i drift i juni 2024.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1