Annons
Annons
Annons
Annons
© Genova
Elektronikproduktion |

Polarium utvärderar ny batterikemi

Altris nyligen introducerade natriumjon-kemi för batterier kan få ett nytt stort genomslag. Uppsalabolaget har nämligen inlett en utvärderingsprocess tillsammans med Polarium.

Det var i slutet på november som Northvolt och Altris presenterade ett nytt natriumjonbatteri för energilagringslösningar med en energidensitet på över 160 wattimmar per kilogram. Tanken med batteriet var även att få bukt med ett av de största problemen med batteriindustrin, sourcing av kritiska mineraler.

Northvolt och Altris skriver att batteriet i fråga är fritt från litium, nickel, kobolt och grafit, och använder i stället järn och natrium. Anoden är kolbaserad och katoden baserad på materialet Prussian White.

I veckan presenterade Altris ytterligare ett samarbete, med Polarium. Om utvärderingen blir framgångsrik kan Altris natriumjon-kemi användas till Polariums hela produktportfölj.

”Vi är glada över att samarbeta med Polarium för att utforska möjligheterna att använda vår natriumjon-kemi i energilagringslösningar i så väl hem som kommersiella byggnader och industrier världen över,” säger Björn Mårlid, vd för Altris, i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1