Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Jondetech
Elektronikproduktion |

Svensk sensor kan hamna i nästa Whirlpool-kyl

Svenska sensorföretaget Jondetech har kritat på ett samarbetsavtal med kinesiska Green Motive avseende utveckling av sensorlösningar och relaterad teknologi inom området vitvaror och hushållsapparater.

Kinesiska Green Motive har en stor kund- och partnerbas inom vitvaror och hushållsapparater. Enligt ett pressmeddelande återfinns bland andra Haier (inklusive Candy), Whirlpool, Panasonic, BSH, Midea, Hisense (inklusive Gorenje) och Xiaomi.

Avtalet omfattar både Jondetechs egenutvecklade sensorelement JIRS30 och den kiselbaserade sensorn JIRS40. 

"Med detta avtal tar vi ett nytt stort steg mot kommersialiseringen av vårt egenutvecklade sensorelement JIRS30 och samt skapar ytterligare möjligheter för JIRS40. Man kan inte bli annat än imponerad av GMT:s produktportfölj och de kunder och samarbetspartners de har. Jag ser fram emot ett långt och fruktsamt samarbete," säger Dean Tosic, vd för Jondetech, i pressmeddelandet. 

"Eftersom alla vertikaler har blivit mer AI-orienterade, är vi mycket glada över att ingå detta samarbete med Jondetech vid denna tidpunkt, särskilt om man betänker deras egenutvecklade och unika teknologier inom sensorområdet. Vi tror att detta samarbete kommer att ge oss en bra och unik bas inom sensorteknologi vilket kommer göra det möjligt för oss att utveckla mer specifika och smarta lösningar för att göra marknaden för smarta vitvaror och hushållsapparater ännu intelligentare. Vi välkomnar JonDeTech-teamet att snart ansluta sig till vår utvecklingsverksamhet på vår anläggning i Shanghai," säger Simon Sun, CTO för Green Motive, i pressmeddelandet. 

Enligt avtalet får Jondetech tillgång till kontorsutrymmen och postadresser i GMT:s kontor i Shanghai, Shenzhen och Qingdao. Därutöver tillhandahåller GMT flera arbetsplatser och ett dedikerat kontorsutrymme vid deras huvudkontor i Shanghai.  

GMT är en leverantör av molnbaserade styrenheter för smarta vitvaror och hushållsapparater. Deras erbjudande inkluderar frekvensomvandlingssystem, molnbaserad mjukvara och appar med integrerade BLE- och WiFi-moduler för styrning av kameror, multi-touch-bord, tvättmaskiner och uppkopplade apparater. 

Utöver smarta vitvaror och hushållsapparater adresserar bolaget även områden som smarta sportprodukter, smarta reseprodukter, smarta hem, smarta byggnader, smart industri och smart jordbruk. Detta har skapat en position för företaget att direkt arbeta med Alibaba Groups IoT-megadataverksamhet och agera som en av datainfrastrukturpartnerna och en del av IoT-datatjänstteamet. 


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2