Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Snart är alla Duo-maskiner levererade till Italien

Solenergibolaget Midsummer meddelar att en Duo-maskin är på väg till Bari, Italien och att ytterligare tre skeppas inom kort. Efter nyår beräknar man att samtliga planerade maskiner finns på på plats.

I går, den 7 december skeppades en Duo-maskin - som används för tillverkning av tunnfilmssolceller - från Järfälla till fabriken i Bari, Italien. Det står i ett pressmeddelande. 

Maskinen förväntas anlända i Bari dagarna före jul. Därefter ska ytterligare tre skickas, med planerad installation efter nyår. Då har bolaget levererat samtliga tio planerade maskiner. 

Därmed är fabriken redo för en fullt automatiserad produktionsstart under det första kvartalet 2024.

"Det är tillfredsställande att kunna konstatera att den senast kommunicerade tidsplanen håller och att vi snart kan vi börja leverera Italienproducerade solpaneler till den europeiska marknaden. Med fabriken färdigställd uppfyller vi också villkoren för utbetalning av nästa del av vårt investeringsbidrag från den italienska investeringsmyndigheten Invitalia på drygt 100 miljoner kronor," kommenterar Midsummers vd, Sven Lindström i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2